Skumgodis till påsk

Här kommer variant #3 på gräddbullarna! 😀
Jag tycker att det här mer är som godis och skulle inte kalla de för gräddbullar men receptet är detsamma med undantag för smakessensen i dessa.

Söta chokladskum som kan vara kul att ge bort i ett påskägg eller goda till påskfikat.

34

4 1/2 dl strösocker
1 äggvita
3/4 dl florsocker
1,5 dl kallt vatten
1,5 dl kokhett vatten
1,5 msk gelatinpulver
Några droppar valfri smakessens, hallon passar mycket bra

Smörgåsrån
Choklad (jag använde marabou mörk choklad)
Spritspåse + tyll
ev pastafärg
Strössel

Blanda socker, florsocker och äggvita i en bunke och rör ner det kalla vattnet.
Koka upp det andra vattnet och blanda i gelatinpulvret, rör om för att undvika klumpar.
Häll gelatinvattnet i den andra bunken och vispa i 30 minuter tills smeten blir tjock och fluffig.
Fortsätt vispa medans du tillsätter några droppar smakessens och eventuellt pastafärg.

Dela smörgåsrånen i lika stora rektanglar, spritsa ut smeten på rånen, jag använde en stor rund tyll.
Låt stå i kylskåp ca en timme.

28

Smält chokladen över ett vattenbad och vänd ner några droppar matolja för en mer rinnig choklad.
Doppa skumgodisarna i chokladen och sprinkla över strössel.

31

29

32

Ställ in i kylskåp tills chokladen stelnat. Även dessa går utmärkt att frysa!

35

Nu får det räcka med skum för ett tag tror jag bestämt 😀

 

 

Lämna en kommentar