Kokosmousse – Världens godaste mousse

Den ena tårtan jag gjorde var som tidigare nämnt fylld med hallonmousse och en fyllning jag aldrig gjort förut, kokosmousse, och jag ska tala om för er att när det gäller mousse så är det här den godaste jag ätit!
Krämig, god och kokossmaken är magisk 😀
För att den ska bli sådär jäkla god är det en fördel om den görs dagen innan.

kokosmousse

Som ni säkert märker är jag helt lyrisk över den här moussen, så om du gillar kokos, gör den här!
Fungerar lika bra i tårta som att hälla upp och äta som den är.
Receptet hittade jag här.

kokosmousse

kokosmousse

Kokosmousse

2 dl fet creme fraiche
2 dl socker
1,5 dl kokosflingor
2 dl vispgrädde

Blanda creme fraiche och socker, vispa ett tag tills det tjocknar och liknar vispad grädde.
Rör ner kokosflingorna och blanda väl, plasta in bunken eller sätt på ett lock och ställ in i kylen över natten.
Den ska stå över natten för att kokossmaken ska komma fram ordentligt, har du bråttom så går det säkert bra med ett par timmar också. Men ju längre den får stå och gotta sig, ju mer smak!
Dagen efter vispar du grädden ganska hårt och vänder ner i kokosblandningen.
Provsmaka och du hör änglasång! 😀

Annonser

27 thoughts on “Kokosmousse – Världens godaste mousse

  1. Pingback: Födelsedagstårtor | Cup-the-Cake

  2. Pingback: Ruffle cake – Volangtårta | Cup-the-Cake

  3. Pingback: Grodtårta till August | Cup-the-Cake

    • Tråkigt att den inte föll just dig i smaken. Jag har svårt att tro att den nästan inte smakar någonting om man följer receptet och låter moussen stå över natten. Du kan ju helt enkelt göra en enkel smörkräm och ösa ner kokosessens tills du är nöjd! En del gillar ju den där konstgjorda smaken bättre 😉

  4. Pingback: Hey, It’s my birthday! | Carolina1979

  5. Hej och tack för fina recept! ♡
    Jo, jag undrar…

    1) Jag ska äta tårtan på söndagen, tänkte tillverka den på lörsagen. Kan jag göra kokosmoussen på fredagen (om den ska stå över natten)? Håller det sig? Eller är det bättre att göra allt på en gång under lördagen så får den ”gotta till sig” i tårtan?

    2) Visst skrev du någonstans att du brukar ha hallonmoussen i ett lager och kokosmoussen i ett annat? Spelar det någon roll i vilket lager? Vad har du då ”på” tårtan?

    Från en entusiastisk nybörjare: Christina ♡

    • Hej! Vad härligt med en entuastisk nybörjare! 😀

      Det spelar ingen roll om du gör kokosmoussen på fredagen eller lördagen, den kommer inte att bli dålig. Se till att plasta in bunken ordentligt bara och vispa försiktigt upp moussen innan du fyller tårtan med den.

      Hallon/kokos är en av mina favoritkombinationer! 😀 Det spelar ingen roll vilken mousse du har på vilket lager. Jag gissar att du undrar vad jag då ”spacklar” tårtan med? Om tårtan ska täckas med marsipan så spacklar jag alltid med marängsmörkräm https://cupthecake.wordpress.com/2013/01/27/swiss-meringue-buttercream/ (hoppas länken fungerar annars finns receptet på bloggen) 🙂 Lycka till! Kram, Michaela

    • Vad roligt att du gillar min blogg! Jag har gjort den här moussen många gånger och aldrig känt av något socker som knastrar 🙂 Se till att vispa créme fraiche och socker lääänge bara.

    • Om créme fraiche/kokosblandningen är för lös efter att den stått i kylskåp så har man nog vispat créme fraichen och sockret för kort tid, då får man nog lov att minska ner på grädden lite. Blir den för lös efter att man haft i grädden kanske det hjälper med lite extra kokos i för att få lite extra volym.. Och kanske nån timme extra i kylskåpet 🙂 Vänliga hälsningar Michaela

  6. Hej! Moussen verkar jättegod! Älskar kokos… I helgen ska jag baka en tårta med den här krämen och en chokladkräm! Men jag undrar vart du har köpt din Slickepott? 🙂 Älskar slickepottar och rosa så jag tyckte din var superfin!
    / Filippa

    • Hej! 🤗 Moussen är verkligen supergod, hoppas att du blev nöjd med din tårta! Åh jag älskar också slickepottar och framför allt de pastellfärgade 🙂 Just den här rosa minns jag inte var den är köpt men jag vet att Cervera bland annat har jättefina rosa just nu!! 😀

  7. Hej, Jag tänkte göra en kokos-lime fyllning till en choklad tårta och tänkte använda ditt recept som utgångspunkt, Men om man inte tkr om creme fraiche, yoghurt etc. Vad kan man ha i istället? Går det med enbart grädde?

    Tacksam för svar. 🙂

    Sarah

  8. Hej!

    Jag har gjort det här fantastiska receptet en gång förut som fyllning i en chokladtårta och det blev himmelskt! Hade i skal och saft av en lime i moussen också och det kan starkt rekommenderas. Nu gör jag den (med lime i också) som efterrätt till nyårsafton och hoppas att den är lika god som dessert som i tårta! 🙂

  9. Tänkte göra kokos fyllningen till studenten tårtan.. Funderar på att blanda i lemon curd i smeten..älskar nämligen både kokos och lemon curd

  10. Hej!! Åh vad glad jag är att jag hittade denna mousse. Jag har inte testat den än men litar på dig 😉 Min son fyller 4 strax och vi ska ha kalas den 29 nov. Jag tänkte göra en hög tårta med 6 lager dvs 5 fyllningar. Han älskar bounty och tänkte testa köra dessa lager:
    kokosmousse
    choklad ganache
    Hallonmousse
    kokosmousse
    choklad ganache
    Vad tror du om det? vill gärna ha feedback av ngn som är mer van än mig att göra tårtor 🙂
    Jag ska göra ett hål i mitten och fylla med nonstop också så även om det låter tungt så blir det ju inte en fullstor tårta om du förstår vad jag menar. Vad tycker du jag ska täcka den med för smak?
    Jättebra sida tack för recept på kokosmoussen, jag hoppas det blir Toppen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s