Gud-så-god hallonmousse

Idag är det kalas för min brors flickvän och jag blev förfrågad om jag ville göra två tårtor, självklart ville jag det! 😀
Bilder på tårtorna kommer sen, det här inlägget tillägnar jag den fantastiska hallonmoussen som fick fylla de båda tårtorna.
En tårta fyllde jag med hallonmousse och kokosmousse, och den andra med hallonmousse och glasscreme.

hallonmousse

Otroligt god och inte för söt, den smakar verkligen hallon!
Receptet hittade jag på kokaihop.se och det räcker till att fylla ett lager.

Hallonmousse
3 dl vispgrädde
4 gelatinblad
0,5 dl socker
1 msk vatten
250 g frysta hallon

Koka upp hallon, socker och vatten och mosa hallonen tills du får en hallonsås.
Lägg gelatinbladen i vatten några minuter, ta upp och krama ur vattnet, blanda sedan ner dom i den varma hallonsåsen. Se till att röra om noga så att gelatinet fördelas ordentligt.
Häll över hallonsåsen från kastrullen till en skål, låt stå och svalna medans du vispar grädden.
När hallonsåsen är sval och grädden är vispad så vänder du ner hallonsåsen i grädden och rör om försiktigt.
Ställ moussen i kylskåpet ett tag, rör om då och då, när den är fast och konsistensen känns bra är det bara att börja fylla tårtan!

Och några små tips 😀
Blanda inte ner hallonsåsen i grädden innan den svalnat ordentligt, annars är risken stor att moussen skär sig och det vill man ju inte!
Låt hallonsåsen svalna i rumstemperatur, försök inte få den sval genom att ställa in i kylskåpet då kommer gelatinet stelna.

En tanke på “Gud-så-god hallonmousse

  1. Ping: Födelsedagstårtor | Cup-the-Cake

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s